Tarjoamme terapeuttista keskustelua oman elämän, parisuhteen tai perhe-elämän kysymyksiin. Myös erilaisissa elämän kriiseissä (esim. ero, vakava sairastuminen, kuolema) voi keskustelu koulutetun perheterapeutin kanssa auttaa jaksamaan ja löytämään voimavaroja, helpottaa tilannetta ja tukea yhdessä selviytymistä.
Terapiaan voi tulla yksin tai yhdessä läheisten kanssa eikä siihen tarvita lähetettä. Terapia voi toteutua yksittäisenä tai muutamana tapaamisena tai pidempänä perhe- ja pariterapian psykoterapiaprosessina. Osa terapeuteistamme tekee myös ns. kelaterapioita (perhe- ja pariterapian korvattavuus).
Ajan varaamiseksi ota yhteys valitsemaasi terapeuttiin sähköpostitse tai puhelimitse – lupaamme vastata mahdollisimman nopeasti.
Tiina Ahonen
Sosionomi, psykoterapeutti, perhe- ja pariterapiakouluttaja
ja työnohjaajakouluttaja
Katri-Ina Euramaa
Kasvatustieteen kandidaatti, psykoterapeutti, perhe- ja
pariterapiakouluttaja ja työnohjaajakouluttaja
Päivi Jordan-Kilkki
Musiikin maisteri, psykoterapeutti, perhe- ja pariterapiakouluttaja,
työnohjaajakouluttaja,
hallituksen puheenjohtaja
Lassi Pruuki
Teologian tohtori, dosentti, psykoterapeutti, perhe- ja
pariterapiakouluttaja,
työnohjaakouluttaja ja toimitusjohtaja
Aapo Pääkkö
Sosionomi (AMK), psykoterapeutti, perhe- ja pariterapiakouluttaja ja
työnohjaajakouluttaja
Kuuntelenko sitä, mitä sinä haluat kertoa vai sitä, mitä itse haluan tietää.
M. Bahtin
Pariterapia
Pariterapiassa kahdella ihmisellä on oiva tilaisuus yhdessä pohtia ja ratkoa heidän parisuhteeseensa liittyviä kysymyksiä tai vaikeuksia. Pariterapiassa voidaan tutkia myös sitä, jatketaanko suhdetta vai ei. Pariterapia voi auttaa eron jälkeen esimerkiksi siinä, kuinka parisuhteen päätyttyä jatketaan yhteistä vanhemmuutta ja miten ollaan suhteissa lapsiin ja tulevaisuuteen.
Pariterapiassa haluamme kuunnella sekä ymmärtää ja auttaa molempia tasavertaisesti. Terapeutteina emme ole tuomareita, joten emme voi ratkaista, miten parisuhteessa tulisi olla tai edetä. Voimme kuitenkin luoda tilaa keskustelulle ja yhteisymmärryksen etsinnälle.
Rakkaus ja Dialogia pitävät ihmiset suhteissa sekä ihmiset että suhteet elävinä.
P. Holm
Perheterapia
Perheterapiassa on mahdollisuus yhdessä itselle läheisten ihmisten kanssa ymmärtää ja kohdata erilaisia vaikeuksia, ongelmia, oireita tai sairauksia. Perheterapia on vaikuttava keino löytää ja rakentaa mahdollisuuksia edetä elämässä vaikeuksista huolimatta.
Terapian aikana asiat usein tulevat ”oikean kokoisiksi” ja ymmärrettäviksi, jolloin kaikki perheenjäsenet voivat yhteisesti alkaa työskennellä vaikeuksia vastaan. Kohdattaessa vaikeasti muutettavia asioita on hyvä yhdessä ymmärtää tilannetta ja jakaa kokemuksia sekä etsiä voimavaroja arkeen. Yhteiset voimavarat ja kyvyt selvitä löytyvätkin parhaiten perheterapiassa.
Dialogisina perheterapeutteina meille kaikkien perheenjäsenten, joskus myös suvun ja muiden läheisten kokemukset ovat yhtä tärkeitä. Perhe itse määrittelee, missä kokoonpanossa he haluavat terapiaan osallistua. Kaikilla perheterapiaan osallistuvilla on myös oikeus omanlaiseensa tapaan osallistua ja olla läsnä.